Glaserede Gulvklinker – glaserede fliser til gulvet

Med glaserede klinker får gulvet eller udeområdet en flot, lettere blank overflade, som er nem at holde ren og vedligeholde.

Typisk handler det primært om, hvilket look du ønsker, når du skal vælge mellem glaserede og uglaserede fliser eller klinker, og hvilken vedligehold og rengøring du forventer. Der er nemlig stor forskel på, hvilken oplevelse de to overfladetyper på fliserne og klinker giver i udtryk. Vælger du glaserede gulvfliser – også kendt som gulvklinker – får du en slidstærk flise, som er nem at holde ren.

Hvilken type gulvklinke skal du vælge til dit projekt?

For at vælge den rette klinke til din bolig, er det ikke blot udseende og farve/stil, du bør overveje. Hvor skal klinkerne bruges og hvilken vedligehold og holdbar, du ønsker, er også værd at medregne i dine overvejelser. Er du i tvivl om, hvilken overfladetype du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte os – enten ved at udfylde kontaktformularen herunder, ved at sende en mail til info@odsherred-fliser.dk eller give os et ring på 25 77 97 02.


Porcellenato – den populære glaserede gulvklinke

Den mest almindelige type af glaserede gulvklinker er Porcellenato. Navnet angiver, at der til klinken er brugt ler af meget fin kvalitet, som kan brændes ved ekstremt høje temperaturer. Dette giver en utrolig slidstærk overflade, fordi skærv og selve glaseringen nærmest er brændt sammen. Det kan faktisk være meget svært at se at klinken er glaseret, og du kan på den måde opnå nogle af fordelene ved de to typer klinker (uglaseret og glaseret) samlet i én type, hvor overfladen er slidstærk og semi-mat, og samtidig lettere at holde ren. Disse porcellenato fliser, skabt af ekstra fint ler, findes overordnet set i to forskellige typer, hvoraf den ene er særligt holdbar fordi den er gennemfarvet, og ikke blot glaseret. Den suverænt bedste, mest slidstærke klinke er derfor den gennemfarvede Porcellenato klinke (fullbody) som dels er ekstremt hårdt brændt, men samtidig også gennemfarvet. Denne klinke kan man derfor med rette kalde for klinkernes Rolls Royce – den kombinerer alle de gode egenskaber fra de uglaserede klinker med fordelene fra de glaserede: Klinkens slidstærke overflade er umulig at slide op, og skulle uheldet være ude, hvis der slås en flig af overfladen, er klinken gennemfarvet, hvorfor der ikke opstår en farveforskel hvis der slås en flig af overfladen.

Disse fordele i holdbarhed og udseende gør porcellenato klinkerne meget anvendelige som almindelig gulvbelægning i det private hjem og kan også benyttes udendørs. Står du med overvejelser mellem de to typer porcellenato klinker (helfarvet og glaseret) kan du med fordel overveje, hvor klinkerne skal placeres i din bolig eller have, og om risikoen for at der slås en flig af klinken, er noget, du helst vil undgå skal give synlige skader. Skulle uheldet være ude og der tabes noget tungt på den glaserede porcellenato klinke, kan der risikeres at slås en flig af glaseringen, hvor flisen i så fald vil så have en anden farve nedenunder. Vælger du i stedet den gennemfarvede porcellenato klinke, vil den lille flig ikke kunne ses, fordi flisen er helfarvet.

  • Kontakt os for gratis vejledning eller bestil dine fliseprøver nu

  • Når du udfylder kontaktformularen, afleverer du dine indtastede oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her