Gulvtegl – Terracotta

Gulvtegl: rustik og holdbar gulvbelægning!

gulvtegl og uglaserede klinkerGulvtegl i grå og brung farveGulvtegl i grå og brune farver

Hos Odsherred Fliser & Natursten har vi stort fokus på gulvtegl og uglaserede klinker i vores sortiment, da efterspørgslen er høj på denne rustikke og naturlige gulvbelægning.

Gulvtegl skaber, i højere grad end præfabrikerede, keramiske fliser, et unikt gulv, der tilfører rummet en naturlighed og varme, ligesom det er tilfældet med natursten. Vi tilbyder både håndlavede og maskinfremstillede gulvtegl i mange formater og farver; gule, røde, brune, beige og grå nuancer, ensfarvede og flammede. De fleste af dem importerer vi selv, specielt fra Spanien.

Har du spørgsmål eller finder du ikke, hvad du søger herunder, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vil du opleve udvalget? Besøg vores showroom i Aabenraa

Har du brug for vejledning til lægning, efterbehandling, pleje og vedligeholdelse af gulvtegl,  kan du læse om det vedligehold af gulvtegl her >>

Gulvtegl i varmrød nuanceGrå og brune gulvtegl til bolig og projektElias Mecanico gulvtegl

  • Kontakt os for gratis vejledning eller bestil dine fliseprøver nu

  • Når du udfylder kontaktformularen, afleverer du dine indtastede oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her

Fliser, tegl og natursten - showroom i Aabenraa

Hvad er gulvtegl, tegl-klinker og terracotta?

Navnet Terracotta er italiensk for ”brændt ler” og som vi herhjemme ”fordansker” en anelse ved til tider at stave det: terrakotta. Kvadratiske tegl-klinker/terracotta-klinker har været brugt herhjemme siden slutningen af det 12. århundrede. Hvor man på landet enten havde lerstampede gulve, eller hvis det skulle være fint, trægulve, var de brændte teglklinker først og fremmest et byggemateriale forbeholdt klostre og kirker og senere i adelens og i det bedre borgerskabs boliger.

I dag kombineres det bedste af tidligere tiders byggeskik med nutidens arkitektur og tidens krav om holdbarhed, miljøhensyn og rengøringsvenlighed. Teglklinker anses stadig den dag i dag for et robust naturmateriale med et smukt farvespil, og de bliver kun smukkere med tidens løb, mens de er noget nær umulige at slide ned. Med årenes løb vil lerets naturlige indhold af urenheder give teglklinkerne en helt unik stoflighed, som tilfører rummet et naturligt udseende og farvespil.

Herhjemme produceres kun relativt få gulvtegl, og som regel, i den dyre ende, da det kun er en sideproduktion til murstenen. Heldigvis er der mange producenter rundt om i verden og her i Europa finder vi ganske mange producenter af TerraCotta som vi også kalder gulvtegl. Disse producenter har relativ stor omsætningshastighed og derfor konkurrencedygtige priser.

Hvorfor vælge gulvtegl?

I dag ser vi flere og flere som fravælger den ”almindelige” gulvklinke, da den efterhånden er så udbredt, at den nærmest synes kedelig og præfabrikeret. Ønsker du en spændende gulvbelægning som udstråler noget stoflighed og historie, samtidig med du sikres en fantastisk holdbarhed, ja så er gulvteglen et godt valg. Med teglklinkerne får du et unikt gulv – ingen teglklinke er helt magen til den ved siden af. Du har endda den frihed, at man kan vælge mellem håndlavede og fabriksfremstillede teglklinker. Ønsker du et helt jævnt gulv, men stadig med det unikke farvespil, ja – så kan du vælge en maskinfremstillet teglklinke. Men ønsker du derimod noget endnu mere spændende – lidt mere rustikt med et patineret look – så skal du vælge den helt unikke håndlavede teglklinke.

Er teglklinker svære at holde?

Et spørgsmål vi ofte får hos Odsherred Fliser og Natursten. Kort sagt, bør man beskytte en teglklinke mod nedtrængning af skidt og snavs, som det også gælder med flere typer naturstens-overflader. Teglklinken er nemlig ikke beskyttet af en glasur – hvilket jo er med til at give den sit smukke udseende, og som også gør at dens udtryk ændres smukt med årene, uden at nogen overflade synligt ‘slides ned’. Men i dag har vi så mange og gode produkter til overfladebehandling, at tilsmudsning af gulvtegl ikke er et problem. Når klinkerne er lagt og fuget, skal du blot påføre et overfladebehandlingsmiddel som giver en slidstærk og nærmest usynlig overflade. Ønskes en farvefremhævelse, der kan skabe et dynamisk farvespil, har vi også produkter der kan gøre dette.

Mange muligheder for smukke løsninger med gulvtegl…

Hos Odsherred Fliser & Natursten har vi valgt at importere teglklinker fra Spanien, nærmere betegnet Barcelona og Valencia områderne, hvor nogle af de bedste producenter af teglklinker ligger. Vi har nøje udvalgt de bedste producenter og kan derfor tilbyde de bedste maskinlavede teglklinker, samt de smukkeste håndlavede teglklinker. Kontakt os, hvis du ønsker kompetent og engageret rådgivning, når du skal vælge gulvtegl til dit projekt.