Egen import af gulvtegl, terracotta og teglklinker

Odsherred Fliser & Natursten importerer selv gulvtegl fra Barcelona og Valencia områderne i Spanien.

Vi brænder for at skabe smukke og holdbare løsninger i boliger og projekter, som vores kunder kan have glæde af i mange år. Med egen import af kvalitetsfliser og tegl, sikrer vi en god kvalitet til en god pris. På den måde, kan vi tilbyde vores kunder flotte teglklinker og terracotta fliser, lidt billigere.

Se hele vores sortiment af gulvtegl her >>

Teglstensgulve før og nu

Kvadratiske eller rektangulære murstensgulve, lavet af teglklinker, som også kaldes gulvtegl eller terracotta, har her hjemme været brugt siden slutningen af det 12. århundrede.

På landet havde man enten lerstampede gulve – eller, hvis det skulle være fint – trægulve. De brændte teglklinker var først og fremmest forbeholdt klostre og kirker, adelen og det bedre borgerskab.

I dag kombineres det bedste af tidligere tiders byggeskik og -stil med nutidens arkitektur. Dertil kommer også og krav om holdbarhed, miljøhensyn, nem vedligeholdelse og rengøring.

Teglklinker anses stadig for at være et robust naturmateriale med et smukt farvespil, som ved tid og brug, kun bliver smukkere. Lerets naturlige sammensætning giver hver enkelt teglklinke dens helt specielle udtryk og farvespil. Tilsammen skaber dette et unikt terracotta gulv med en høj slidstyrke og mange års holdbarhed.

Producenter i ind- og udland

I Danmark produceres kun relativt få gulvtegl, da det blot er en sideproduktion til murstenen. Heldigvis eksisterer der mange producenter rundt om i verden. I Europa er der flere, som producerer teglklinker, eller gulvtegl og terracotta – alt efter, hvad producenten vælger at kalde det. I bund og grund er det brændt ler – “et kært barn med mange navne”. Disse producenter har en relativ stor produktion og er derfor yderst konkurrencedygtige. Dette kommer i sidste ende vores kunder til gode.

Håndlavede gulvtegl

AlteretPerez og Elias gulvtegl er produceret i Spanien og er et 100% håndlavet produkt. De er ”håndbanket” eller ”håndstrøget”, ligesom de tegl man producerede her hjemme for ca. 100 år siden. Se evt. hvordan, på videoen fra Ceramica Alteret, nedenfor.

Overfladen er rustikt ujævn og klinkerne har et meget varmt og smukt farvespil. Dette gør dem unikke og kan minde meget om den svenske klassiker, Höganäs 1160 rustikgul, som desværre er udgået. Dog er klinkerne fra Alteret mere rustikke.

Håndlavede teglklinker passer godt til miljøer, hvor man ønsker at genskabe rustikke gulve i tegl. Teglklinkerne, som kan lægges alle steder i huset, f.eks. i stue, køkken, badeværelse og bryggers, er velegnede til gulvvarme og akkumulerer varmen godt via sin tykkelse på ca. 2 cm.

Alternativt kan vi tilbyde den meget populære, gulflammede gulvtegl fra Calaf, som er maskinfremstillet og har mere skarpe kanter, end de håndlavede.

Flere typer gulvtegl kan endvidere leveres med en færdig overfladebehandling, som ved lægning sikrer en lettere fugning.

Læs mere om lægning, fugning og vedligeholdelse af gulvtegl her >>

Se hele vores sortiment af gulvtegl her >>