Travertin og Marmor fliser – Natursten til væg, gulv og have

Smukke natursten i marmor og travertin til både væg og gulv, til brug i eks. køkken, alrum, bad, stue eller bryggers!

Hos Odsherred Fliser tilbyder vi et bredt udvalg af travertin og marmor, skarpkantet eller tromlet, slebet eller poleret – alle velegnet til de fleste formål.

Både vores travertin og marmor produceres i en tromlet udgave, som hedder hhv. antik travertin og antik marmor. Ligeledes produceres de begge i en skarpkantet udgave, som hedder Classico.

Har du brug for vejledning til lægning, efterbehandling, pleje og vedligeholdelse af klinkerne, kan du læse om det her >>

 

  • Kontakt os for gratis vejledning eller bestil dine fliseprøver nu

  • Når du udfylder kontaktformularen, afleverer du dine indtastede oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her

Travertin og marmor på væg eller gulv, i køkken, bad, stue eller bryggers m.m.

Hos Odsherred Fliser & Natursten tilbyder vi et bredt udvalg af travertin og marmor, forarbejdet på forskellige måder og til de fleste formål.

Se vores sortiment af udendørs travertin her >>

Travertin fliser

Travertin er fin-krystallinsk kalksten, som oftest består af skaller eller skeletter fra levende organismer. Calcit og dolomit er derfor fremherskende mineraler heri. Travertin dannes, hvor varmt, kuldioxidholdigt vand siver gennem kalkrige bjergarter og strømmer ud i kilder eller huler. Trykfaldet fra vandet frigiver kuldioxid og udfældning af calciumcarbonat. Som oftest i form af mineralet aragonit, som med tiden kan omdannes til calcit.

Travertinfliser udstråler en varme og blødhed, som kombineret med gulvvarme ikke kan sammenlignes med almindelige, glaserede gulvklinker. Det naturlige farvespil i overfladen, gør disse natursten til en daglig oplevelse. Med travertin tilføjes alle rum et liv og en atmosfære, som ikke kan beskrives,  men skal opleves.

Antik Travertin (tromlede kanter)

Chiaro, Emelas Pearl Antik, Noce, Scabas og Scabas Rustico er tromlede fliser med afrundede kanter, uden spartlinger. Fliserne er ydermere let hullede fra naturens side.

Travertin Classico (skarpkantet)

Travertin Classico Emelas Pearl er en meget lys, næsten hvid flise, hvor Travertin Classico Light er en lys beige flise og Travertin Classico Noce er en mørk beige flise. Alle tre typer fås med mat eller poleret overflade, hvor hullerne er spartlet ud og fliserne er slebet.

Travertin Classico laves i en spartlet/slebet udgave og i en spartlet/poleret udgave. Begge udgaver fås i hhv. veincut og crosscut. Veincut betyder, at fliserne er skåret langs med årerne. Crosscut betyder, at fliserne er skåret på tværs af årerne.

Havefliser i Travertin

Tidligere mente man, at påvirkningen af frost og tø gjorde, at travertin ikke kunne tåle at ligge udendørs her hjemme. Dette er dog ikke tilfældet med den tyrkiske travertin. Den er så hård i strukturen, at den kan holde til det omskiftelige, nordiske klima.

Odsherred Fliser & Natursten tilbyder en skarpkantet udgave af denne tyrkiske travertin; Havetravertin Classico samt en tromlet udgave; Havetravertin Antik. Begge typer er skåret i 3 cm tykkelse og kan lægges udendørs i grus, ligesom en betonbelægning.

Marmorfliser

Ordet marmor stammer fra det græske antikke Marmaron eller Marmaros, med betydningen “skinnende sten“. Dette må nok specielt hentyde til poleret marmor.

Marmor er en hård, metamorf kalkstensart, som er særdeles velegnet til forarbejdning. Den har gennem årtusinder været anvendt som byggemateriale. Marmor har altid været et værdifuldt materiale, og førhen blev det transporteret over store afstande til tempel- og paladsbyggerier.

Marmor er ligeledes velegnet til udhugning af skulpturer, idet stenen er meget vejrbestandig og skulpturerne får en god holdbarhed og en høj slidstyrke. I dag anvendes stenen også til bordplader, håndvaske og så selvfølgelig fliser.

Marmor bliver brudt flere steder i verden, og hos Odsherred Fliser & Natursten har vi valgt en tyrkisk producent, hvor man bryder flere forskellige marmortyper.

Efter brydning, udskæres materialet i store blokke og videreforarbejdes, bl.a. til fliser. Fliserne skæres med skarpe kanter til typen “Classico“. Andre bliver tromlet, for at give dem deres ”antikke” udseende – deraf navnet Antik Marmor. Ingen af fliserne er naturligvis helt ens, da de er af naturmateriale. Dette skaber en meget varieret og levende overflade med et varmt farvespil. Noget som keramiske fliser ikke helt kan leve op til.

Ægte natursten bliver kun smukkere over tid og slid. Derfor har travertin, marmor og andre kalksten været arkitekternes foretrukne valg igennem århundreder. Fællesnævneren er den samme: smukke, unikke og eksklusive sten, som giver optimal velvære og komfort.

Se vores sortiment af udendørs travertin her >>