Rustikke, uglaserede fliser og klinker

Hos Odsherred fliser & Natursten lægger vi meget vægt på de rustikke, uglaserede fliser og klinker.

Vi tilbyder et bredt udvalg i mange størrelser og smukke farver og nuancer, til gode priser.

Se hele vores sortiment af uglaserede klinker her >>

Höganäs alternativer

Siden 2001 har vi fokuseret på de klassiske klinker, som f.eks. de svenske, uglaserede spaltklinker fra Höganäs. Disse klinker bliver desværre ikke længere produceret, men lignende, uglaserede klinker bliver i dag produceret flere steder i verden.

Odsherred Fliser & Natursten importerer selv flere uglaserede klinker fra Spanien, bl.a. Gres Aragon gulflammet, Gres Aragon rød og tre yderligere farver samt Calaf Montserrat gul og rød samt andre uglaserede klinker, som f.eks. Lanzarothe gulflammet, Rørvigklinken gulflammet, Rørvigklinken rødflammet, Staloton grå og Staloton Malta rød, som alle er produceret på sammen måde, som den svenske klassiker fra Höganäs.

Hvad er en spalt klinke?

Enkelt beskrevet er det vådt ler, som presses ud af et mundstykke for derefter at blive skåret af på længden. Herefter tørres klinkerne og brændes ved høje temperaturer. De bliver produceret 2 ad gangen, bagside mod bagside, hvorefter de spaltes, heraf navnet.

Klinker med naturlig farvespredning

De uglaserede klinker har et naturligt farvespil i jordfarver i brunlige, rødlige og gullige nuancer. Dette giver dem et ”varmt” udtryk, som passer rigtigt godt til de fleste huse.

Klassisk klinke til alle rum i huset

Den uglaserede spalt klinke er en klinketype, som har en fantastisk god holdbarhed og slidstyrke. Den er yderst velegnet til både badeværelse, bryggers, kælder og køkken, men også til det offentlige rum, med meget trafik.

Vælger man en uglaseret spalt klinke, vælger man det klassiske, skandinaviske look, som man også vil kunne holde ud at se på om mange år.

Læs mere om lægning, fugning og vedligeholdelse af uglaserede klinker og fliser her >>

Se hele vores sortiment af  uglaserede klinker her >>