Rustikke, uglaserede fliser og klinker

Med uglaserede klinker får du et smukt og naturligt udtryk og en skridsikker overflade med høj slidstyrke.

Hos Odsherred Fliser & Natursten finder du et bredt udvalg af rustikke, uglaserede gulvklinker i mange størrelser, flotte farver og nuancer. De klassiske gulvklinker har en fantastisk holdbarhed og slidstyrke, og opnår med tiden et smukt, patineret look. Uglaserede gulvklinker er yderst velegnet til både badeværelse, bryggers, stue, køkken og kælder, men også til det offentlige rum med stor trafik.

Hvilken uglaseret gulvklinke skal jeg vælge til mit projekt?

For at vælge den rette gulvklinke til dit projekt, er det ikke blot udseende og farve/stil, du bør overveje. Hvor skal klinkerne bruges, hvilken vedligehold og holdbarhed, ønsker du, og er der særlige krav til klinkernes egenskaber? Er du i tvivl om, hvilken uglaseret gulvklinke du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte os – enten ved at udfylde kontaktformularen nederst her på siden, ved at sende en mail til info@odsherred-fliser.dk eller give os et ring på 25 77 97 02.

Har du brug for vejledning til lægning, efterbehandling, pleje og vedligeholdelse af klinkerne, kan du læse om det her >>

Uglaserede fliser til gulvet: uglaserede gulvklinker

De uglaserede gulvklinker fås i naturlige, varme farver, og klinkerne har en høj slidstyrke. Det er derfor, du næsten altid kun møder uglaserede klinker i det offentlige rum. De uglaserede klinkers mere matte overflade reflekterer ikke lyset på samme måde som glaserede klinker, og dette gør dem velegnet til brug på steder, hvor der er meget lys eller hvor solen står lige ind. Den matte oveflade minimerer altså synsforstyrrelser og lysreflektion, hvis solen står lavt på himlen. Samtidig sikrer den uglaserede overflade, at klinken ikke bliver glat at gå på. Derfor giver det god mening af bruge uglaserede klinker til gulve der bliver vandpåvirket, f.eks. badeværelset, eller i det offentlige rum og restaurationer, i lounge- og receptionsområder, hvor gæster kommer ind i alt slags vejr. Da de uglaserede klinker er hårdbrændte, har de et meget lille vandoptag og kan stort set ikke optage fugt. Dette gør dem ideelle til brug både i vådrum og udendørs, da de ikke optager og holder på fugten, men kan aftørres hurtigt indendørs eller udendørs kan tørre i solen.

Mange af de uglaserede klinker bliver flottere at se på med alderen og kan med tiden få en smuk patina, som tilfører rummet eller udeområdet en varm og hyggelig atmosfære. De uglaserede klinker har samme farve hele vejen gennem og eventuelt slid eller skader/flig kan derfor ikke ses nær så meget på uglaserede klinker. Klinkerne behøver ikke nødvendigvis nogen efterbehandling på grund af det hårdbrændte materiale, selvom de er uglaserede. Skal de bruges udendørs eller i vådrum, kan det dog en rigtig god ide at give klinkerne noget imprægnering. F.eks. Fila MP 90 EcoXtreme, som lukker overfladen helt og gør klinkerne helt vand- og olieafvisende. Dette gør det samtidig klinken meget lettere at rengøre og vedligeholde, så udtrykket holdes pæn og velholdt.

  • Kontakt os for gratis vejledning eller bestil dine fliseprøver nu

  • Når du udfylder kontaktformularen, afleverer du dine indtastede oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her

Hos Odsherred fliser & Natursten lægger vi meget vægt på de rustikke, uglaserede fliser og klinker.

Vi tilbyder et bredt udvalg i mange størrelser og smukke farver og nuancer, til gode priser.

Höganäs alternativer

Siden 2001 har vi fokuseret på de klassiske klinker, som f.eks. de svenske, uglaserede spaltklinker fra Höganäs. Disse klinker bliver desværre ikke længere produceret, men lignende, uglaserede klinker bliver i dag produceret flere steder i verden.

Odsherred Fliser & Natursten importerer selv flere uglaserede klinker fra Spanien, bl.a. Gres Aragon gulflammet, Gres Aragon rød og tre yderligere farver samt Calaf Montserrat gul og rød samt andre uglaserede klinker, som f.eks. Lanzarothe gulflammet, Rørvigklinken gulflammet, Rørvigklinken rødflammet, Staloton grå og Staloton Malta rød, som alle er produceret på sammen måde, som den svenske klassiker fra Höganäs.

Hvad er en spalt klinke?

Enkelt beskrevet er det vådt ler, som presses ud af et mundstykke for derefter at blive skåret af på længden. Herefter tørres klinkerne og brændes ved høje temperaturer. De bliver produceret 2 ad gangen, bagside mod bagside, hvorefter de spaltes, heraf navnet.

Klinker med naturlig farvespredning

De uglaserede klinker har et naturligt farvespil i jordfarver i brunlige, rødlige og gullige nuancer. Dette giver dem et ”varmt” udtryk, som passer rigtigt godt til de fleste huse.

Klassisk klinke til alle rum i huset

Den uglaserede spalt klinke er en klinketype, som har en fantastisk god holdbarhed og slidstyrke. Den er yderst velegnet til både badeværelse, bryggers, kælder og køkken, men også til det offentlige rum, med meget trafik.

Vælger man en uglaseret spalt klinke, vælger man det klassiske, skandinaviske look, som man også vil kunne holde ud at se på om mange år.

Læs mere om lægning, fugning og vedligeholdelse af uglaserede klinker og fliser her >>