Udendørs Skifer

Odsherred Fliser & Natursten tilbyder kvarsit-skiferfliser fra både Indien og Kina til udendørs brug.

Skifer er et 100% naturmateriale og er dannet gennem komplicerede geologiske og tektoniske processer.

Skifer fliserne kan lægges i sand/grus ligesom alm. betonfliser. Som alle typer af skifer, så kan vores skiferfliser også, på sigt, få et lysere og mere gråligt skær. Hvis du gerne vil fortsætte med at have en dybsort skifer, så anbefaler vi, at du dybdeimprægnerer din skifer med en særlig skiferolie. Der findes flere på markedet, som først trænger til genopfriskning efter 5-10 år.

Om materialet:

Skifer kan opdeles i to hovedtyper: LERSKIFER og KVARSIT
Alderen for en lerskifer er normalt ca. 80 millioner år, mens de mere hårdføre Metamorfe skifertyper (Kvarsit) er mere end 500 millioner år om at dannes.

Lerskifer består primært af ler og aflejringer fra dyr og planter, som siden hen er blevet komprimeret under stort tryk og varme.

Kvarsitskifer har et højt indhold af kvarts, som er et meget hårdt og vejrbestandigt mineral. Denne type af skifer er derfor væsentlig stærkere end lerskifer, og er normalt 100% frostbestandig.

Kløvede materialer kan variere meget i tykkelsen (ca. +/- 5 mm eller mere), også indenfor samme plade.

Hver flise eller plade er unik med sine naturlige farve- og strukturvariationer. Åretegning, naturpletter, småhuller og lerklatter er naturlige forekomster i stenen.

 

  • Kontakt os for gratis vejledning eller bestil dine fliseprøver nu

  • Når du udfylder kontaktformularen, afleverer du dine indtastede oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her