Granit og Skifer

Smuk og rå Natursten!

Både granit og skifer er noget af det mest slidstærke og smukke, som naturen har skabt. Hos Odsherred Fliser & Natursten kan vi tilbyde begge dele.

Disse natursten har et væld af anvendelsesmuligheder. De kan benyttes i stue, køkken, bad, gang m.m. og kan desuden fås både som fliser, bordplader, afsætningsplader etc.

I granit kan vi kan som regel skaffe det meste, men vi har valgt her specielt at fremhæve fire typer: Absolut Black, Black Galaxy, Black River og Blue Pearl.

Også inden for skifer kan vi skaffe det meste, men har her valgt at fremhæve de to mest solgte typer: Sort, kløvet skifer og Multicolour skifer.

Udover indendørs granit og skifer tilbyder vi også begge dele til udendørs brug. Se vores belægningsgranit her >> og udendørs skifer her >>.

Har du brug for vejledning til lægning, efterbehandling, pleje og vedligeholdelse af klinkerne, kan du læse om det her >>

 

  • Kontakt os for gratis vejledning eller bestil dine fliseprøver nu

  • Når du udfylder kontaktformularen, afleverer du dine indtastede oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her

Granit – smuk og stærk natursten

Se vores sortiment af granit ovenfor  /   Se vores sortiment af udendørs granit her >>

Poleret granit

Poleret granit er nok den type granit, man oftest ser indendørs. Poleringen fremhæver de unikke farver og åretegninger i granitten. Fliser og bordplader i denne natursten er noget af det mest robuste materiale, og er samtidig yderst let at rengøre.

Granit inde og ude

Granit er en af de hårdeste stenarter i verden. Den er ikke, ligesom marmor og travertin, en porøs natursten/kalksten. Dette gør den yderst velegnet til alt indendørs og udendørs brug. Den tåler at ligge på ethvert gulv, også på meget “trafikerede” arealer.

Ligeledes egner granit sig fantastisk til udendørs belægninger; indkørsler, parkeringspladser, terrasser, havegange og trapper m.m.

Verden over kender man til granitfliser, chaussesten og brosten. Odsherred Fliser & Natursten kan skaffe det meste. Vi har dog valgt at fremhæve tre typer granit i forretningen:

Absolute BlackBlack Galaxy – og Blue Pearl

Belægningsgranit

Udendørs Granit / Belægningsgranit skal være skridsikker. Det er vores udendørs granitfliser, brosten og chaussessten med garanti.

udendørs granitbelægninger -og fliser er det selvfølgelig vigtigt at skabe en skridsikker overflade. Dette gøres ved at ”brænde” overfladen, så det øverste, tynde lag sprænger lidt og flisen derved bliver permanent ru. Denne behandling er helt naturlig – det kaldes jetbrændt.

Som ved indendørs granit fliser, kan vi også ved udendørs granit fliser / Belægningsgranit skaffe det meste. Vi har dog også her valgt at fremhæve fire typer i forretningen:

Padang Rustik G654Rød Kina Brohus G354 -og Stone White G603.

Hvad er granit – og hvor kommer det fra

Ordet granit kommer af Latin granum, der betyder korn, som henviser til den grovkornede struktur, der er i bjergarten. Granit er en almindelig gruppe af magmatiske bjergarter, der bliver dannet på store dybder og under stort tryk under kontinenterne. Stenen er en blanding af forskellige mineraler og har ofte et rødligt skær – dog ikke altid. Den bornholmske granit findes bl.a. i en blå udgave, og visse andre steder er granitten sort.

Stenmaterialet er blevet indført i jordskorpen igennem størstedelen af Jordens geologiske historie, og der er ikke fundet granit andre steder, hverken på Månen, Mars eller Venus. Stenen bliver brudt i store miner flere steder i verden, og den granit som sælges hos Odsherred Fliser & Natursten kommer fortrinsvis fra Indien og Kina.

Se vores sortiment af indendørs granit ovenfor  /   Se vores sortiment af udendørs granit her >>