Plejeprodukter

Skal fliser, klinker og gulvtegl behandles inden de fuges?

Gulvtegl, terracotta, teglklinker, travertin og skifer kan med fordel behandles med Fila PRW 200 som beskyttelsesmiddel for at sikre, at fugeslør nemmere fjernes efter fugningen. Når fugen er tør afvaskes Fila PRW 200 med Fila PS 87 for at fjerne “filmen” inden imprægnering. Fugeslør på syrefaste gulvtegl, terracotta, teglklinker kan med fordel fjernes med Fila Deterdek.
Såfremt man afvasker med Fila Deterdek skal man IKKE anvende PRW200 som forbehandling – dvs på de syrefaste sten kan man udelade PRW200, og bare fuge, da evt tilbageværende slør kan fjernes med Deterdek. Til travertin, skifer og andre natursten der ikke tåler syre, anvendes Fila PS 87 Pro. Afvaskningen foregår pr hånd med en egnet skuresvamp (ikke en grydesvamp!) – alternativt kan der i enkelte tilfælde være behov for en mekanisk påvirkning fra enten børster på en boremaskine eller bedre endnu – en skuremaskine som passer til formålet.
Keramiske klinker (glaseret eller u-glaserede), visse typer gulvtegl og granit belægninger kræver ingen forudgående behandling og efter fugning kan fugeslør fjernes med Fila Deterdek.

Hvordan behandles og vedligeholdes fliser, glaserede, u-glaserede klinker, gulvtegl, skifer, travertin, marmor og granit?

Afhængig af gulv og væg type findes er en række forskellige produkter med egenskaber, der er tilpasset den enkelte produkt type. Fila surface care solution har udviklet en række produkter der sikre, at du i fremtiden kan have flotte vægge eller gulve uanset om det drejer sig om fliser, glaserede-, u-glaserede klinker, gulvtegl eller terracotta m.v.

Er der forskel på de forskellige typer væg og gulv belægning?

Teracotta også kaldet gulvtegl er ler brændt under lavere temperaturer. Denne gulvtyper er derfor mere sugende end f.eks keramiske klinker og kræver derfor en anden form for behandling og rengøring.
Teracotta og gulvtegl fremstilles stadigvæk efter det gode gamle håndværk, hvilket er med til at give denne gulvtype sin charme og flotte udstråling. Gulvtypen får i mange størrelser, farver og i forskellige rustikhed.
Til denne gulvtype kan du med fordel anvende Fila MP90 Eco Xtreme som pletstop mod fedtstoffer og andre urenheder. Ønsker du at fremhæve farven på gulvteglen anvendes FilaStone Plus Eco. Endvidere kan der anvendes Fila Mat Voks hvor der ønskes en mat overflade og Fila Satin Voks hvor den mere satinagtige overflade ønskes. Til daglig rengøring anbefaler vi Fila Cleaner.
Calaf gulvtegl er pre-sealed fra fabrikken hvorfor det ikke er nødvendigt af forbehandle med Fila PRW 200. 
Keramiske klinker fremstilles med eller uden glasur og opdeles derfor i 2 grupper glaserede og u-glaserede klinker. Under produktionen presses leret hårdt og under forbrændingen opvarmes klinken langsomt således at vandet fordamper. Slut temperaturen er som oftest over 1000 grader hvilket er med til at give den keramiske klinke sin store håndhed og tæthed i strukturen, hvorfor den ikke er så sugende. Keramiske klinker er nemme at vedligeholde og rengøre da de har en hård overfalde derfor er mere fugt og smuds afvisende.
Du kan med fordele anvende Fila MP90 Eco Xtreme for at hindre fedt pletter og smuds på klinkerne. Til daglig rengøring anbefaler vi Fila Cleaner.
Skifer kan efterbehandles med Fila MP90 Eco Xtreme som er den neutrale efterbehandling. Ønskes der en fremhævelse at skiferens farve kan der med fordel anvendes Fila Stone Plus.
Travertin & marmor kan behandles med Fila MP90 Eco Xtreme for at hindre fedt pletter og smuds i at trænge ned i travertinen og marmoren. Herefter anbefaler vi til daglig rengøring Fila Cleaner.
Porcelænsfliser er hårdtbrændte fliser. Ler blandingen til porcelænsfliser består af en hel særlig blanding af ler, kvarts, kaolinit og feldspat. Porcelænsfliserne brændes ved ca. 1350 grader hvorefter fliserne hurtigt nedkøles. Hermed omdannes leret til glas hvormed porcelænsflisen fremkommer.
Porcelænsfliser er nogle af de hårdest fliser der fremstilles. På grund af porcelænsflisernes hårdhed og struktur kræver de ingen behandling inden fugning ligesom de med den hårde overfalde er yderst smuds afvisende. Du kan dog med fordel lave en fugeforsegling med Fila Fugaproof.

Hvordan rengøres gulvtegl, terracotta, klinker, fliser mv.v. når pletterne og snavs er kommet?

Har gulvet fået pletter kan du med fordel anvende Fila PS87 i koncentrat, til at fjerne olie- og fedtpletter fra marmor, klinker, gulvtegl, terracotta, m.v.
Har gulvet brug for en grundrens og fjernelse af voks kan der anvendes Fila PS87 der affedter og rengør meget snavsede gulvbelægninger som gulvtegl, terracotta, klinker, cement, linoleum, pvc m.v.

Miljø hensyn

FILA Solutions har igennem de sidste mange år investeret kraftigt i miljøet – på den måde at man ikke kun har fokus på at lave vandbaserede produkter, men faktisk har taget det skridtet længere, og nu producerer flere og flere biologisk nedbrydelige produkter.

Desuden er der investeret mange € i produktionen i form at recirkulering af produktions vand, vi er selvforsynende med strøm via solceller på taget, labels er lavet af  genbrugspapir, og som det seneste skud på stammen anvendes der en bedre og mere fleksibel plastemballage, som er 100 % lavet af genanvendelig plast.

Ved at anvende denne nye type plast sparer vi miljøet for 120 tons plast om året.

 Vores nyeste forsegler MP90 Eco Xtreme er blevet 100% organisk – dvs. den er nu sammensat af udtræk fra planter som så er optimeret med en Ultimate Shield teknologi, som er en banebrydende ny teknologi. 

Vi har fortsat rigtig meget fokus på miljøet – både det omkring os alle, men også i forhold til arbejdsmiljøet – dvs. dem som arbejder med produkterne, vil opleve meget svage dunste, og meget lave emissioner fra produkterne. Vi investerer mere i elektriske transportmidler, optimerer processer – det hele med menneske og miljø i fokus.

 

  • Kontakt os for gratis vejledning eller bestil dine fliseprøver nu

  • Når du udfylder kontaktformularen, afleverer du dine indtastede oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her