Plejeprodukter

Skal fliser, klinker og gulvtegl behandles inden de fuges?

Gulvtegl, terracotta, teglklinker kan med fordel behandles med Fila PRW 200 som beskyttelsesmiddel for at sikre, at fugeslør nemmere fjernes efter fugningen. Fugeslør kan med fordel fjernes med Fila Deterdek.
Calaf gulvtegl kræver ingen behandling inden fugning da produktet er pre-dealed fra fabrikken.
Keramiske klinker glaseret eller u-glaseret, marmor, travertin, skifer og granit belægninger kræver ingen forudgående behandling og efter fugning kan fugeslør fjernes med Fila Deterdek.

Hvordan behandles og vedligeholdes fliser, glaserede, u-glaserede klinker, gulvtegl, skifer, travertin, marmor og granit?

Afhængig af gulv og væg type findes er en række forskellige produkter med egenskaber, der er tilpasset den enkelte produkt type. Fila surface care solution har udviklet en række produkter der sikre, at du i fremtiden kan have flotte vægge eller gulve uanset om det drejer sig om fliser, glaserede-, u-glaserede klinker, gulvtegl eller terracotta.

Er der forskel på de forskellige typer væg og gulv belægning?

Teracotta også kaldet gulvtegl er ler brændt under lavere temperaturer. Denne gulvtyper er derfor mere sugende end f.eks keramiske klinker og kræver derfor en anden form for behandling og rengøring.
Teracotta og gulvtegl fremstilles stadigvæk efter det gode gamle håndværk, hvilket er med til at give denne gulvtype sin charme og flotte udstråling. Gulvtypen får i mange størrelser, farver og i forskellige rustikhed.
Til denne gulvtype kan du med fordel anvende Fila MP90 Eco Plus som pletstop med fedtstoffer og andre urenheder. Ønsker du at fremhæve farven på gulvteglen anvendes FilaStone Plus Eco. Til daglig rengøring anbefaler vi Fila Cleaner.
Calaf gulvtegl er pre-sealed fra fabrikken og skal derfor behandles med Fila FOB og Fila Mat Voks hvor der ønskes en mat overflade og Fila Satin Voks hvor den mere blanke overflade ønskes. Også her anbefaler vi Fila Cleaner til daglig rengøring.
Keramiske klinker fremstilles med eller uden glasur og opdeles derfor i 2 grupper glaserede og u-glaserede klinker. Under produktionen presses leret hårdt og under forbrændingen opvarmes klinken langsomt således at vandet fordamper. Slut temperaturen er som oftest over 1000 grader hvilket er med til at give den keramiske klinke sin store håndhed og tæthed i strukturen, hvorfor den ikke er så sugende. Keramiske klinker er nemme at vedligeholde og rengøre da de har en hård overfalde derfor er mere fugt og smuds afvisende.
Du kan med fordele anvende Fila MP90 Eco Plus for at hindre fedt pletter og smuds på klinkerne. Til daglig rengøring anbefaler vi Fila Cleaner.
Skifer kan efterbehandles med Fila MP90 Eco Plus som er den neutrale efterbehandling. Ønskes der en fremhævelse at skiferens farve kan der med fordel anvendes Fila Stone Plus.
Travertin & marmor kan behandles med Fila MP90 Eco Plus for at hindre fedt pletter og smuds i at trænge ned i travertinen og marmoren. Herefter anbefaler vi til daglig rengøring Fila Cleaner.
Porcelænsfliser er hårdtbrændte fliser. Ler blandingen til porcelænsfliser består af en hel særlig blanding af ler, kvarts, kaolinit og feldspat. Porcelænsfliserne brændes ved ca. 1350 grader hvorefter fliserne hurtigt nedkøles. Hermed omdannes leret til glas hvormed porcelænsflisen fremkommer.
Porcelænsfliser er nogle af de hårdest fliser der fremstilles. På grund af porcelænsflisernes hårdhed og struktur kræver de ingen behandling inden fugning ligesom de med den hårde overfalde er yderst smuds afvisende.

Hvordan rengøres gulvtegl, terracotta, klinker, fliser mv.v. når pletterne og snavs er kommet?

Har gulvet fået pletter kan du med fordel anvende FilaSpot til at fjerne olie- og fedtpletter fra marmor, klinker, gulvtegl, terracotta, m.v.
Har gulvet brug for en grundrens og fjernelse af voks kan der anvendes Fila PS87 der affedter og rengør meget snavsede gulvbelægninger som gulvtegl, terracotta, klinker, cement, linoleum, pvc m.v.