Skifer fliser indendørs og udendørs

Skifer – Naturens rustikke, rå skønhed

Se vores sortiment i indendørs skifer her >>   /   Se vores sortiment udendørs skifer her >>

Udover at være en af naturens mest “rå” fliser, er variationerne mange. Det gælder både struktur, farver og prisklasse – så der er altid noget for enhver.

Hos Odsherred Fliser & Natursten kan vi tilbyde et bredt udvalg af fliser i skifer, hvoraf vi her har valgt at fremhæve.:

Skiferfliser til indendørs brug, den spændende og nuancerede Multicolour skifer  og den sorte naturskifer.

Skiferfliser til udendørs belægning anbefaler vi bl.a. vores sorte kinesiske kvarsitskifer i 3 cm tykkelse, som kan lægges i grus på samme måde som en almindelig betonflise.

Produktion og anvendelse

Skifer er let at forarbejde og har stor holdbarhed og styrke. Derfor har det i århundreder har været anvendt som facade- og tagbelægning, gulvfliser, tavler, bordplader m.m.

Skiferen skæres ud i blokke og kløves. Dernæst produceres den til fliser, bordplader, tagsten m.m. Da skifer fliser er et kløvet materiale, vil der forekomme forskelle i tykkelsen på fliserne, også selvom de er calibreret. En calibrering er en underfræsning, som giver flisen en jævn bagside. Dette gør det lettere at lægge fliserne.

Hvad er skifer

Skifer er en meget finkornet og oftest lagdelt, sedimentær bjergart. Dette er aflejringer, bestående af løse, usammenkittede partikler. De består primært af ler og aflejring fra dyr og planter, som siden er blevet komprimeret af de overliggende lag.

Litografisk skifer er en kalkholdig skifer. Krystallinsk skifer dækker over metamorfe bjergarter, som glimmerskifer og er en type skifer, som kan bruges til udendørs til belægning. I daglig tale skelnes typisk mellem lerskifer og kvarsitskifer (glimmerskifer).

Se vores sortiment i indendørs skifer her >>   /   Se vores sortiment udendørs skifer her >>