Skifer-fliser og -klinker – slidstærke og unikke natursten

Skifer er en slidstærk natursten, som det har taget komplicerede geologiske og tektoniske processer op til en halv milliard år at skabe. Skifer fås i et bredt udvalg af farver, som spænder fra det helt dybsorte over det gyldne eller jadegrønlige og til næsten helt lysegrå, næsten hvide nuancer. Læs alt om de unikke og stilfulde muligheder, og find dine nye skifer-fliser i dag hos Odsherred Fliser & Natursten.

Du kender sikkert skifer fra det klassiske skifertag, som er opbygget i sorteeller grå, kvadratiske skiferplader. Eller fra de mørkegrå eller helt sorte sålbænke under vinduerne. Det kan også være, du har en skiferplade liggende foran brændeovnen, så du undgår, at gløderne fra brændeovnen sætter mærker i trægulvet.

Alle disse steder er det skiferens slidstyrke og holdbarhed, som har gjort den flotte natursten til det både stilfulde, elegante og praktiske valg.

Men skifer kan meget mere end det, og det fås i mange flere farver end de sorte og mørkegrå nuancer, som du oftest ser. 

Skifer-fliser og -klinker

Således kan du få skifter-fliser og -klinker, der både kan bruges inden- og udendørs til både gulve og vægge. 

Til gulvet giver de en unik og slidstærk flise, som holder sig flot i mange år fremover. Også selv om der er mange, som går på fliserne hver dag. 

Også til væggen får du en fantastisk flot, unik og spændende udsmykning, som gør sig lige så godt på væggen over køkkenbordet, ved kogepladerne eller bag brændeovnen. Eller til at indramme hyggekrogen eller brusenichen med.

I begge tilfælde føjer den kløvede, ru overflade et rustikt strejf til flisernes udtryk, som gør den spændende at se på.

Kontakt

  • Kontakt os for gratis vejledning eller bestil dine fliseprøver nu

  • Når du udfylder kontaktformularen, afleverer du dine indtastede oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her

Tager op til en halv milliard år at skabe

Skifer opdeles i to forskellige hovedtyper: 

Lerskifer og kvarsitskifer. De toskifertyper deler en lang række af de udseendemæssige egenskaber, men kvarsitskifer er langt den stærkeste af de to, og er normalt 100 % frostbestandig.

Lerskifer

Lerskifer tager omkring 80 millioner år at skabe. Det består af ler og aflejringer fra dyr og planter, som er blevet komprimeret under stort tryk og varme af tektoniske og geologiske processer i undergrunden.

Kvarsitskifer

Kvarsitskifer indeholder væsentligt mere kvarts, hvorfor kvarsitskifer er både meget hårdere og mere vejrbestandigt end almindelig skifer. Samtidig er tilblivelsestiden meget længere. 

Således tager det nemt mere end 500 millioner år at skabe kvarsitskifer i undergrunden. Igen er det et stort tryk, høj varme og de rigtige tektoniske og geologiske processer, som er med til at skabe den ekstremt hårde natursten.

Kløves eller skæres til skifer-fliser

Skifer brydes ud af undergrunden i store brud rundt omkring på jorden. Hos Odsherred Fliser og Natursten får vi især skifer leveret fra Indien og andre fjernøstlige lande på grund af deres meget høje kvalitet og større farveudvalg.

Skiferen kløves og skæres til fliser, lige som du kan få skiferfliser med en helt glat og slebet overflade. Det giver dig mange forskellige stilmæssige valgmuligheder for skiferfliser.

Den kløvede skifer giver flisen et mere rustikt udtryk. Både i farvespillet i flisen og med små udsving i tykkelsen på flisen på helt op til 8 mm. Det gør samtidig hver eneste skiferflise helt unik, fordi du ikke får to fliser, som ligner hinanden 100 %.

De kløvede skiferfliser fås i helt skarptskårne versioner, som egner sig til at lægge med helt regelmæssige fuger på gulvet. Eller sætte op på væggen.

Som sagt kan du også få skiferfliser, som er skåret på alle sider, eller som er slebet, så de får et næsten glaseret look. Det giver en hel jævn flise, hvor det unikke skabes af farvespillet og forløbet i naturstenen.

Skiferpaneler til væggen

Til vægbeklædning kan du vælge mellem almindelige fliser og større skiferpaneler. Skiferpanelerne består af skiferstykker i staver, som er samlet til større moduler, der er nemme at sætte op. 

Her skaber de mange unikke skiferstykker et meget rustikt og flot udtryk. Enten i form af skiferstykker inden for samme farvenuance eller med større farveforskelle. Sidstnævnte giver et endnu mere spændende og interessant udtryk på væggen. 

Kontakt

  • Kontakt os for gratis vejledning eller bestil dine fliseprøver nu

  • Når du udfylder kontaktformularen, afleverer du dine indtastede oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her

Skifer i mange farver

Som allerede nævnt kan du få skifer i mange andre farver end de traditionellesorte og grålige nuancer. Således importerer vi skifer fra steder i Indien og Fjernøsten, hvor du kan få helt lysegrå, næsten hvide skiferfliser, ligesom du finder både gyldne, gul-orange og mere grønlige nuancer. Oftest som flotte, changerende multicolor-fliser.

Mikser du en eller flere farver eller multicolor-nuancer, skaber det et endnu mere rustikt og unikt udtryk på dine gulv- eller vægfliser i skifer. Et udtryk, hvor du hele tiden kan finde nye detaljer – også selv om du har haft fliserne i mange år.

Samtidig bliver skifer – ligesom mange andre natursten – smukkere og smukkere med alderen, særligt der hvor de slides. 

Det er med til at gøre et gulv med skifer-fliser mere levende, så det vedbliver med at give nye oplevelser og indtryk. Det er heldigt. For et gulv med skifer-fliser kan holde i mange år. Derfor kommer du oftest kun til at købe skifer-fliser en gang i løbet af den tid, hvor du har den pågældende bolig.

Køb skifer-fliser hos Odsherred Fliser & Natursten

Er du på jagt efter en virkelig unik og robust naturstensflise til gulvet eller væggen – enten inden- eller udendørs? Så tjek de mange og utroligt smukke skifer-fliser ud, som vi fører her hos Odsherred Fliser & Natursten.

Se vores store udvalg af:

Har du brug for hjælp til at finde den rigtige skiferflise til netop dit gulv eller din væg? Så tøv ikke med at kontakte os enten på mail eller telefon. Eller ved hjælp af kontaktformularen her nederst på siden.

Så kan vi sammen finde de skifer-fliser, som giver det rigtige look til din bolig.

Kontakt

  • Kontakt os for gratis vejledning eller bestil dine fliseprøver nu

  • Når du udfylder kontaktformularen, afleverer du dine indtastede oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her